top of page

VERHALEN EN PRODUCTIES

Online trainingsplatform Psychologie Magazine

Online trainingsplatform Psychologie Magazine

Hoe kan een tijdschrift online van toegevoegde waarde zijn? Voor Psychologie Magazine ontwierp ik een platform voor online trainingen. Overleg met sitebouwers, koppelingen met abonnementensystemen, testen met panels. En natuurlijk máákte ik ook trainingen, samen met gespecialiseerde psychologen. Om te leren loslaten, af te vallen, voor meer zelfvertrouwen of mindfulness. Van oefeningen tot filmscripts en achtergrond. Inmiddels zijn er ruim 44.000 online trainingen verkocht.

FoodFirst Network: filmscripts

FoodFirst Network: filmscripts

Het nieuwe gezondheidsplatform 'FoodFirst Network' hielp ik met filmscripts en teksten. Gedragsdeskundige Reint Jan Renes kan vanuit de wetenschap precies vertellen hoe veranderen werkt. En waarom het vaak mislukt. Gecombineerd met mijn expertise in het vertalen van die wetenschap naar toegankelijke teksten en scripts, ontstond er een serie mooie filmpjes. Nuttige filmpjes ook! Dus op naar dat half uur bewegen per dag/sigarettenvrije leven/gezonde eetpatroon.

Coördinatie Gezondheidsgids

Coördinatie Gezondheidsgids

Het beste uit Yoga Magazine over gezondheid. En dat leuk samengevoegd. Of ik dat wilde maken? Heel graag zelfs! Ik koos artikelen over het voorkomen van hoofdpijn, omgaan met rugklachten, losmaken van vastzittende schouders. Pakte de meestgestelde vragen over hormonen, buikpijn en vermoeidheid bij elkaar. Bestudeerde de anatomie van pols, nek en knie. Een handig naslagwerk dat het werd! Hij loopt als een trein - bestellen kan op https://www.yogaonline.nl/shop/yoga-gezondheidsgids/.

Blogs voor de Hartstichting

Blogs voor de Hartstichting

De puberteit: best lastig. Helemaal als je hartpatiënt bent. De Hartstichting maakte in samenwerking met het KPN Mooiste Contact Fonds een waardevolle app die jongeren met een hartaandoening met elkaar in contact brengt. Ik schreef de medische teksten - in jongerentaal natuurlijk - en maakte polls. Nog steeds interview ik maandelijks BN'ers en hartdeskundigen voor blogs in de app. Fijn werk!

Floreren - Zomernummer PM

Floreren - Zomernummer PM

Je kunt je zaakjes nog zo goed voor elkaar hebben, toch bekruipt je soms dat knagende Doe Maar-gevoel: is dit alles? Nieuw psychologisch onderzoek werpt licht op wat we nodig hebben om te floreren. Vragen en oefeningen om deze zomer mee aan de slag te gaan (gewoon, nee júíst, op het strand of je balkon). Dit artikel verscheen in het zomernummer van Psychologie Magazine.

Flow - Anders denken over de liefde

Flow - Anders denken over de liefde

Het idee dat je alles kunt hebben zoals jij het hebben wilt, blijkt in de liefde niet zo goed te werken. Sterker nog, het trekt ons liefdesleven behoorlijk overhoop. Zijn we te veeleisend geworden? Dit artikel verscheen in Flow 2016

Omgaan met pijn

Omgaan met pijn

Altijd een zere rug? Al jaren pijn in heup of schouder, en geen arts kan iets vinden? Nee, je bent niet gek: die pijn is er echt. Alleen wordt ze aangewakkerd door een ontregeld brein. Hoe inzicht in dat mechanisme je kan helpen.

Zomerdoeboek Psychologie Magazine 2017

Zomerdoeboek Psychologie Magazine 2017

100 Pagina's doe-het-zelf-psychologie voor op het strand of in de hangmat. Ontdek met behulp van de producties die ik maakte hoe je vakantietegenvallers kunt 'omdenken', welk prachtig woord Fransen hebben voor dat gevoel hoog bovenop de rotsen en hoe je mazzel aantrekt. Het Zomerdoeboek is een van de leukste klusjes van het jaar. Ik maakte het met collega Marloes Zevenhuizen van Psychologie Magazine en vele andere creatieven.. Gaat ook mee in mijn eigen camper.

Flow - 365 dagen app

Flow - 365 dagen app

Voor Flow maakte ik de helft van de kaartjeskalender bij het blad. Voor elke dag een inzicht, citaat ('Bestijg de trein nooit zonder uw valies met dromen'), tip (1000journals.com) of manier om anders in het leven te staan ('Stop voortaan altijd als er iets langs de weg wordt verkocht. Altijd.') Vorig jaar zijn delen van de kalender opgenomen in de Flow-app '365 Days of Flow'.

University College Venlo

University College Venlo

Ben jij benieuwd of mensen echt slimmer worden van vette vis? En vrolijker van chocola? Wil je eindelijk eens precies weten hoe ‘onnatuurlijk’ E-nummers nou feitelijk zijn? Onderzoeken welk eetgedrag ons gezond houdt, en ziekte kan voorkomen? Bij University College Venlo kun je je volledig specialiseren in vraagstukken op het gebied van voedsel, voeding en gezondheid. En ik schreef de webteksten en brochure, in opdracht van jongerencommunicatiebureau Youngworks.

Ruim 100.000 Facebook-fans

Ruim 100.000 Facebook-fans

In mijn werk als Chef online en redacteur bij Psychologie Magazine creëerde ik samen met collega Marloes Zevenhuizen een Facebook-fanbase van ruim 100.000 betrokken volgers. De facebookpagina is een van de belangrijkste bronnen voor het verkeer op www.psychologiemagazine.nl. Daarmee is deze pagina een onmisbare bron van klantenwerving en verkoop geworden.

Happinez Geluksboek

Happinez Geluksboek

In een Happinez Geluksboek verzamelden Happinez-fans foto's, citaten en herinneringen. Online, samen met vrienden of familie. Voor een jarige vriendin, een stel dat ging trouwen of als herinnering aan de vakantie. Eenmaal af werd het Geluksboek op prachtig papier gedrukt en thuisbezorgd. Brandnewpages bedacht en ontwikkelde dit platform, dat online was tussen 2012 en 2015. 'Ik vind het zo'n geweldig idee! Ik ben inmiddels aan het vijfde boek bezig! Dit keer maar eens eentje voor mezelf'

Bewaar het mooiste uit je leven

Bewaar het mooiste uit je leven

Inspirerende levenslessen, dagen om nooit te vergeten, mijlpalen in een relatie: met het Boek van je Leven leg je ze vast in een prachtig opgemaakt, persoonlijk boek. Bedacht en gecreëerd door Brandnewpages, op een platform dat het mogelijk maakt meerdere merken aan te sluiten.

Papercutting - verhaal voor Flow

Papercutting - verhaal voor Flow

Ze zeggen dat we prima in een papierloze wereld zouden kunnen leven. We zitten er al middenin eigenlijk: de krant op de iPad, zonder het geklepper van de brievenbus. Een plastic chipkaart in de trein, in plaats van een geel langwerpig kartonnetje (liefst met gat). Maar papierkunstenaar Su Blackwell moet er niet aan denken. (...) Stuur je even een mailtje als je meer wilt lezen?

De nieuwe kerk - verhaal Flow

De nieuwe kerk - verhaal Flow

We horen het natuurlijk al langer, dat we sinds de ontkerkelijking een beetje zoekende zijn. De kerk bood ook houvast en troost in tijden van stress en verdriet, en stof tot nadenken. Langzamerhand komen er steeds meer nieuwe initiatieven om dat gat op te vullen, tot zelfs een zondagdienst zonder priester. Stuur je even een mailtje als je meer wilt lezen?

bottom of page