top of page

Verhalen voor tijdschriften

Doe je wel wat bij je past?

Doe je wel wat bij je past?

Dat je ergens goed in bent, wil nog niet zeggen dat je er ook gelukkig van wordt. Volgens arts en onderzoeker Remo Largo doen we te vaak iets wat niet bij ons past. Met het zelfonderzoek in dit artikel kun je op zoek naar de ‘fits’ en ‘misfits’ in je leven. Wat zijn je basisbehoeften en competenties, en onder welke omstandigheden sluit je leven daar het beste op aan?

Inzicht in de liefde - Flow

Inzicht in de liefde - Flow

Het idee dat je alles kunt hebben zoals jij het hebben wilt, blijkt in de liefde niet zo goed te werken. Sterker nog, het trekt ons liefdesleven behoorlijk overhoop. Zijn we te veeleisend geworden?

Pijn - Psychologie Magazine

Pijn - Psychologie Magazine

Altijd een zere rug? Al jaren pijn in heup of schouder, en geen arts kan iets vinden? Nee, je bent niet gek: die pijn is er echt. Alleen wordt ze aangewakkerd door een ontregeld brein. Hoe inzicht in dat mechanisme je kan helpen.

Boosheid - Psychologie Magazine

Boosheid - Psychologie Magazine

Sommige mensen ontploffen makkelijker dan anderen. Voor Psychologie Magazine probeerde ik mijn boze emoties te ontwarren, en leerde ik een onverwachte les. Inclusief een dagboekoefening voor meer inzicht in je eigen donderwolken.

Hokjesvrij opvoeden - Ouders van Nu

Hokjesvrij opvoeden - Ouders van Nu

Noah van de buren heeft twee vaders en Juul van de crèche heeft er geen. Misschien kijk je er zelf van op, maar een kind vindt het al snel gewoon. Hoe hou je dat zo?

Zelfreflectie - Psychologie Magazine

Zelfreflectie - Psychologie Magazine

Trouw zijn aan jezelf is niet altijd makkelijk. We gaan botsingen en moeilijke gevoelens liever uit de weg. Maar wie eerlijk in de spiegel durft te kijken, komt tot waardevolle inzichten. Aan de slag met de zelfconfrontatiemethode.

Vriendschap - Flow

Vriendschap - Flow

Zo eens per jaar checken of het nog lekker loopt en het gevoel er nog is voor elkaar, filosoof Catharina de Haas raadt het aan voor elke vriendschap. Want eigenlijk nemen we onze vrienden veel te vaak voor lief.

Veerkracht - Plus Magazine

Veerkracht - Plus Magazine

Wie veerkrachtig is, gaat beter om met stress, herstelt sneller na tegenslag en heeft minder kans op een burn-out, depressie, angst en lichamelijke kwalen. Wat is het geheim?

Floreren - Psychologie Magazine

Floreren - Psychologie Magazine

Echt gelukkig word je als je tevredenheid weet te combineren met zinvolheid. Wie zo leeft, floreert – en daar profiteer je niet alleen zelf van, maar ook de mensen om je heen. Het goede nieuws: je kunt het leren.

Zacht werken - Flow

Zacht werken - Flow

We zijn gek op keihard werken, en als we er niet gek op zijn, vinden we dat het zo hoort. Terwijl het niet gezond is, en vaak ook niet effectief. Ik trap op de rem en leer op een ontspannen manier aan de slag te gaan. Een pleidooi voor zacht werken, in plaats van hard.

Zelfgenezing - Psychologie Magazine

Zelfgenezing - Psychologie Magazine

Elke week verschijnt er nieuw onderzoek waaruit blijkt dat ontspanning, aandacht en vertrouwen kunnen bijdragen aan de zelfredzaamheid van je lichaam. Tijd voor een andere visie op ziekte en herstel.

Psycho-oncoloog Marije van der Lee.png
bottom of page