top of page

Het anti-pestprogramma dat wél werkt


Kiva in Psychologie Magazine

Leerlingen op basisscholen worden meer gepest dan gedacht. Meer ook dan ze vertellen aan hun ouders en leerkrachten, blijkt vandaag uit nieuw onderzoek. Gelukkig zijn er een paar anti-pestprogramma's die het pesten binnen een jaar effectief verminderen.

Een heleboel anti-pestprogramma's werken helemaal niet, ontdekten onderzoekers van het Trimbos-instituut en 5 verschillende Nederlandse universiteiten. Een van de programma's die wél goed werken, is Kiva.

Drie jaar geleden ging ik voor Psychologie Magazine op reportage naar basisschool De Schutse, waar met deze Finse methode gewerkt wordt. De basis: maak de hele groep verantwoordelijk. Want misschien was jij er niet voor verantwoordelijk dat het pesten begon; je bent er wel mede-verantwoordelijk voor dat het stopt. Zo klaar als een klontje!

Het hele verhaal lees je op Blendle.

Featured Posts
Recente Posts
Eerdere Posts
Tags
Er zijn nog geen tags.
bottom of page