Het anti-pestprogramma dat wél werkt


Leerlingen op basisscholen worden meer gepest dan gedacht. Meer ook dan ze vertellen aan hun ouders en leerkrachten, blijkt vandaag uit nieuw onderzoek. Gelukkig zijn er een paar anti-pestprogramma's die het pesten binnen een jaar effectief verminderen.

Een heleboel anti-pestprogramma's werken helemaal niet, ontdekten onderzoekers van het Trimbos-instituut en 5 verschillende Nederlandse universiteiten. Een van de programma's die wél goed werken, is Kiva.

Drie jaar geleden ging ik voor Psychologie Magazine op reportage naar basisschool De Schutse, waar met deze Finse methode gewerkt wordt. De basis: maak de hele groep verantwoordelijk. Want misschien was jij er niet voor verantwoordelijk dat het pesten begon; je bent er wel mede-verantwoordelijk voor dat het stopt. Zo klaar als een klontje!

Het hele verhaal lees je op Blendle.

#pesten #PsychologieMagazine #groepsvorming #antipestprogrammas #sociaalemotioneelleren

Featured Posts
Recente Posts
Eerdere Posts
Tags
Er zijn nog geen tags.
CONTACT

06-8267 8604

peggy@brandnewpages.nl

 

KvK: 55867766

NL45 TRIO 0390 9624 81

 

MEER
  • Linkedin_rough.jpg
  • Twitter Grunge
BEZOEKADRES

(Op afspraak)

De Pier Offices

Strandweg 150-154

Scheveningen

 

NU BEZIG MET

Een special over positief opvoeden voor Psychologie Magazine en een compleet nieuwe online glossy over zelfherstel. Wordt vervolgd....

 

© 2018

 Brandnewpages

 

Algemene

voorwaarden